Guvernul Boc 5 vrea sa impoziteze si veniturile muncitorilor zilieri

Guvernul Boc intenţionează să impoziteze şi veniturile obţinute de cei care muncesc cu ziua. Oamenii spun însă că “dacă vor fi nevoiţi să plătească dări către stat, nu vor mai munci”, potrivit Realitatea.

Oamenii care merg la cules de fructe spun că, în tot sezonul, câştigă câteva sute de lei din care cumpără mâncare şi plătesc facturile restante.
“E foarte greu şi dacă ne mai ia din ei şi impozitul ăsta nu mai rămânem cu nimc, am muncit degeaba”, spune un muncitor.

“Nu ne convine că luăm puţin. Plătim lumină, apă, ai o antenă, mâncare să iau, porumb să iau. Nu mai rămâne nimic din banii aştia, nici drumul, am dat 2 milioane numai drumul de la Ianca şi până aicea şi cum să-mi convină? Zău nu-mi convine, că nu avem venit, nu avem nimic”, spune un zilier.

Nici angajatorii nu sunt de acord cu impozitarea. Asta pentru că vor avea o sarcină în plus, aceea de a nota venitul realizat de fiecare zilier.

“Numărul lucrărilor din agricultură sunt foarte mici, 4-5 lucrări din primăvară până în toamnă, a angaja un salariat pentru a consemna în carnet volumul de lucrări care îl execută, nu-i dă mâna nimănui a plăti un salariu lunar pentru aceste lucrări”, a declarat Stelian Dumbravă, inginer la o fermă agricolă.

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles