Guvernul aiurit?

Lideri UDMR şi chiar unii membri PDL susţin că nu există încă un text al Ordonanţei de urgenţă referitor la concediul maternal şi că subiectul este încă “deschis”. În schimb, pe site-ul oficial al Guvernului României a fost postat în seara zilei de 6 decembrie următorul comunicat:

Guvernul a adoptat astăzi (n.r. 6 decembrie) o Ordonanţă de urgenţă care aduce unele modificări cu privire la concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor, a anunţat premierul Emil Boc într-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria.

Premierul Emil Boc a declarat că noile reglementări se vor aplica începând din anul 2011, astfel încât pentru copiii născuţi după 1 ianuarie 2011 să se beneficieze de concediu pentru îngrijirea copiilor de până la un an şi de o indemnizaţie cu o valoare cuprinsă între 600 şi 3400 lei. După expirarea anului în care părintele beneficiază de acest tip de concediu, există posibilitatea de a solicita concediu fără plată în intervalul de până la 24 de luni de la naşterea copilului. De asemenea, statul va acorda părintelui o primă de reîntoarcere la muncă de 500 de lei oricând, în intervalul de 24 de luni.

În ceea ce priveşte concediile şi indemnizaţiile aflate în derulare, primul-ministru Emil Boc a precizat că acestea rămân neschimbate, şi anume se menţine concediul pentru îngrijirea copiilor de doi ani şi indemnizaţia cu o valoare cuprinsă între 600 şi 3400 lei. „Niciun beneficiar actual al indemnizaţiei de creştere a copilului până la doi ani nu va fi afectat. În consecinţă, cele 198.000 de indemnizaţii în plată rămân neschimbate”, a subliniat Şeful Executivului”.

Aşadar, No Comment!

Sursa: comunicat de presă al Guvernului României

What Next?

Related Articles