Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu – optimist

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu apreciază că “România a intrat într-un nou ciclu de crestere economică, dar “trebuie să se grăbeasca încet” pentru că poate ajunge foarte uşor la aceeaşi experienţă traumatizantă, de a fi obligată să facă noi corecţii”.
El a transmis investitorilor arabi, în cadrul Forumului Consiliului de Cooperare al Golfului – România, că economia a trecut prin corecţiile necesare, ale deficitului de cont curent şi ale celui bugetar, şi este stabilizată şi pregătită pentru un nou ciclu de creştere sustenabilă.

Guvernatorul BNR a subliniat că România se află după doi ani de corecţie economică dureroasă şi că există date care arată că această corecţie majoră este sustenabilă.

“Aşa cum vedem noi de la banca naţională, există o probabilitate mică ca dezechilibrele să revina, bineînţeles şi condiţionat ca politiciile economice să fie în continuare cele corecte. Deficitul extern, cel care ne-a atras cele mai mari vulerabilităţi, s-a redus la aproximativ 4-5% din PIB. Sperăm să rămânem in zona asta. Un deficit extern intre 4 si 6% este un deficit care poate fi finantat prin intrari de durata de capitaluri, nu prin miscari volatile de capitaluri, chiar prin investitii straine directe”, a aratat guvernatorul bancii centrale.

Sursa:  Wall-Street

What Next?

Related Articles