Grecia va fi susţinută economic cu toată forţa de Germania şi Franţa

Premierii Germaniei, Angela Merkel, Greciei, George Papandrou si presedintele Frantei Nicholas Sarkozy

Pentru a dezminţii speculaţiile confom cărora Grecia va intra în faliment, fiind lăsată singură să se descurce pe parcursul crizei, miercuri seara preşedintele francez, şi Angela Merkel, cancelarul Germaniei, au făcut declaraţii afirmând că sunt convinşi că viitorul Greciei se afla în zona euro.

Franţa şi Germania au oferit sprijinul lor deplin pentru Grecia în zona euro, dar au făcut un apel categoric la Atena pentru a pune în aplicare reformele economice promise ca o modalitate de stabilizare a blocului european.

Anterior, George Papandreou, prim-ministru grec, a încercat să-i convingă pe liderii francez şi german, că Grecia îşi va atinge obiectivele fiscale şi va realiza reformele structurale convenite cu UE, Banca Mondială şi FMI.

Acesta a precizat că “recentele măsuri adoptate sunt o garanţie că obiectivele programului grec pot fi atinse”, făcând referire la acoperirea “găurii de 2 miliarde de euo” până în noiembrie prin introducerea impozitului pe proprietate şi planului de reducere a 20.000 de locuri de muncă din sectorul public.

Liderii francez şi german au repetat, de asemenea, apelul lor pentru punerea în aplicare rapidă de către guvernele din zona euro a măsurilor convenite la 21 iulie destinat să susţină răspunsul blocului la criza datoriei suverane.

Miercuri, Consiliul Executiv al FMI a fost informat de Poul Thomsen, şeful misiunii FMI, cu privire la evoluţiile din Grecia.

Thomsen, împreună cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene, au declarat că vor reveni în Grecia, în zilele următoare pentru a încheia negocierile de eliberare pe următoarea tranşă de bani în cadrul programului de salvare convenit.

sursa: The Financial Times

What Next?

Related Articles