Grecia, neserioasă? A încălcat un Acord cu FMI-ul în perioada 2010-2011?

Grecia si moneda euro. foto dcnews.ro

Ce să mai crezi? Apropos de atitudinea Greciei faţă de diferite acorduri. Astfel, potrivit unei informaţii publicate de revista To Vima, preluată de MEDIAFAX, “Grecia a încălcat un acord cu UE şi FMI”. Acordul a fost încălcat prin aceea că autorităţile greceşti au angajat circa 70.000 de funcţionari în  perioada 2010-2011.

“În timp ce Guvernul (condus de socialiştii din Pasok, n.red.) adopta legi privind reducerea numărul funcţionarilor, acesta îi aducea înapoi pe fereastră”, citează un oficial grec publicatia To Vima.

În timp ce 40.000  de funţionari au fost disponibilizaţi doar “verbal” în 2011, reducerea efectivă s-a ridicat la 24.000 de angajaţi, arată To Vima.

Grecia a promis să înlocuiască în această perioadă doar un funcţionar din cinci în cadrul unui prim memorandum negociat în schimbul unui ajutor financiar masiv.

Acest raport intervine în timp ce o misiune a Troicii este aşteptată la Atena pentru a evalua situaţia ţării, în timp ce Grecia cere renegocierea memorandumului semnat în februarie.

Sursa: MEDIAFAX, Realitatea

What Next?

Related Articles

One Response to "Grecia, neserioasă? A încălcat un Acord cu FMI-ul în perioada 2010-2011?"

  1. Gogu says:

    Felicitari Grecia !