Grecia felicitată de CE pentru măsurile de consolidare fiscală adoptate

Sprijinul UE esential pentru salvarea economica a Greciei

Printr-un comunicat de presă, Comisia Europeană a salutat angajamentul guvernului grec de a atinge ţintele fiscale convenite pentru acest an şi pentru 2012 şi de a lua toate măsurile de consolidare necesare îndeplinirii obiectivelor respective.

În conferinţa de presă care a însoţit comunicatul, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare Olli Rehn, a declarat: “Salut angajamentul exprimat de guvernul grec de a îndeplini obiectivele fiscale convenite pentru acest an şi următorul şi de a adopta măsurile de consolidare necesare pentru realizarea acestor obiective. Deciziile de astăzi, printre care taxa pe proprietăţile imobiliare, vor contribui mult la îndeplinirea ţintelor fiscale. Grecia trebuie să atingă obiectivele convenite în domeniul fiscal şi să pună în practică reformele structurale convenite pentru a realiza condiţionalitatea şi a-şi asigura finanţarea de la partenerii săi. Acest lucru e esenţial pentru a garanta durabilitatea finanţelor publice şi a ameliora perspectivele cetăţenilor greci în termeni de creştere economică, locuri de muncă şi bunăstare”.

Reprezentantul CE a adăugat că experţi ai Comisiei Europene vor reveni la Atena în zilele următoare pentru a oferi sprijin tehnic autorităţilor greceşti, iar dacă Grecia va îndeplini condiţiile necesare atunci este de aşteptat ca evaluarea efectuată de reprezentanţii troicii UE-FMI-BCE să se încheie la finalul lunii septembrie.

“Contribuţia sectorului privat va fi importantă pentru sustenabilitatea datoriei Greciei – alături de reducerea ratei şi prelungirea scadenţei creditelor oficiale. Activitatea pentru implicarea sectorului privat se desfăşoară conform planului convenit în 21 iulie. Încă o dată le cer statelor din zona euro să finalizeze aspectele tehnice şi să pună în aplicare cât mai curând posibil deciziile luate la Summitul zonei euro din 21 iulie. Mă aştept ca la reuniunea Eurogrupului ce are loc vineri la Wroclaw să se depăşească obstacolele rămase. Ratificarea reformei convenite a Instrumentului European de Stabilitate Financiară (EFSF) în statele membre este o altă prioritate urgentă”, se precizează în declaraţia comisarului european Olli Rehn.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles