Grecia ar trebui să renunţe la parte din suveranitate pentru a primi un nou ajutor financiar

Financial Times a anunţat că pentru ca Grecia să beneficieze de un nou împrumut, ar trebui să renunţe la anumite aspecte ceţin de suveranitatea naţională.

Mai precis, autorităţi din afara ţării vor prelua controlul asupra unor funcţii care în mod normal aparţineau autorităților interne, colectarea impozitelor şi privatizările.

Deocamdată este doar o propunere, iar autorităţile de la Atena în mod sigur se vor opune.

Comisia Europeană a avertizat vineri 27 mai, Grecia că “timpul presează” şi trebuie adoptat noul plan de austeritate după eşecul responsabililor politici de a se pune de acord cu măsurile pentru a ieşi din criza datoriei şi a garanta continuarea sprijinului UE şi FMI.

Comisia “regretă eşecul liderilor partidelor greceşti de a ajunge la un consens cu privire la ajustarea economică pentru a depăşi actuala criză a datoriei” publice, a declarat comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn.

“Ne bazăm pe continuarea eforturilor pentru un acord al tuturor partidelor de a sprijini programul UE şi FMI. Un acord trebuie găsit rapid. Timpul presează”, a adăugat el într-un comunicat, în timp ce primul ministru grec a eşuat vineri să obţină sprijinul opoziţiei, de dreapta şi de stânga, asupra noilor măsuri de austeritate.

sursa: Capital.ro

What Next?

Related Articles