Google a acţionat în instanţă guvernul SUA

Google a acţionat în instanţă guvernul SUA, acuzându-l că “favorizează Microsoft în acordarea unui contract pentru un nou sistem de mail electronic. Durata proiectului ar fi de cinci ani şi ar avea o valoare estimată de 59 de milioane de dolari, potrivit The Washington Post, preluat de MEDIAFAX.

În cererea de chemare în judecată, Google a cerut instanţei să suspende licitaţia Departamentului de Interne, beneficiarul sistemului de email. Compania susţine că “procesul de licitare este astfel conceput încât să garanteze că Microsoft va câştiga contractul”.

“O procedură deschisă şi corectă ar economisi zeci de milioane din banii contribuabililor şi ar avea ca rezultat servicii mai bune. Cerem Departamentul de Interne să fie corect când selectează furnizorii de tehnologie”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Procesul companiei vine într-un moment în care Google se află atenţia autorităţilor din cauza unor posibile probleme legate de legislaţia antitrust sau de intimitatea datelor utilizatorilor serviciilor online.

În prezent, Departamentul de Interne are 88.000 de angajaţi, care utilizează 13 sisteme diferite de email.

Sursa:  MEDIAFAX

What Next?

Related Articles