Globalizarea patrunde si in sistemul bancar

Fenomenul de globalizare se extinde si in domeniul bancar. Mai exact, europarlamentarii au solicitat crearea unui standard european unic pentru serviciile bancare, care sa le ofere clientilor costuri mai scazute si mai multe optiuni pentru acest sector.


Deputaţii europeni au cerut Comisiei Europene să monitorizeze serviciile bancare din statele membre pentru a verifica în ce măsură clienţii pot schimba cât mai repede un operator, astfel încît să se consolideze o concurenţă serioasă pe piaţă.

 

Europarlamentarii vor sa se elimine taxele de închidere a unui cont bancar şi cer Comisiei Europene ca autorizarea acestora să se facă doar dacă sunt pe deplin justificate. Este una din aşa-numitele clauze contractuale, care împiedică mobilitatea consumatorilor.

Eurodeputaţii mai cer informarea corectă a celor care deschid un cont sau iau un împrumut bancar şi îi solicită Executivului european crearea unui document unic la nivelul Uniunii, care să enumere toate costurile aferente, astfel încât consumatorii să poată alege produsul care le convine.

Se recomandă, de asemenea, crearea unui motor european de căutare, care să permită o comparaţie transfrontalieră uşoară şi gratuită a serviciilor bancare, oferite la nivelul UE.

 

Sursa: Rador

What Next?

Related Articles