Gimnastică feminină: Ana Porgras a câştigat titlul mondial la bârnă; Diana Chelaru vicecampioană la sol

Gimnasta româncă Ana Porgras a câştigat duminică 24 octombrie medalia de aur la bârnă, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Rotterdam.

Ana Porgras, intrată a cincea în concurs, şi-a executat exerciţiul dificil cu acelaşi aplomb, eleganţă şi siguranţă, ca în calificări, finala pe echipe şi individual compus, fiind răsplătită cu cea mai mare notă, 15,366.

Românca le-a întrecut pe americanca Rebecca Bross şi chinezoaica Linlin Deng, ex-campioana mondială de la bârnă, ambele notate cu 15,233. Alia Mustafina, campioana mondială absolută, o pretendentă şi la aurul de la bârnă, a ratat exerciţiul şi s-a clasat a şaptea.

Medalia de argint a fost cucerită de americanca Rebecca Bross, cu 15,233 p, iar bronzul a revenit chinezoaicei Deng Linlin, 15,233 p.
Ana Porgras, născută la Galaţi, cunoaşte consacrarea mondială la bârnă şi cucereşte prima medalie de aur din palmaresul ei, în care mai figurează un bronz la Mondialele din 2009, la Londra.

Performanţa Anei este cu atât mai extraordinară cu cât ea a avut doar două luni de pregătire înaintea CM de la Rotterdam, din cauza unei accidentări la picior.

Aceasta este prima medalie de aur pentru România la Mondialele de la Rotterdam, în ultima zi de competiţie.

Ultima medalie de aur la bârnă fusese cucerită în 2001 la Mondialele de la Gent, de către Andreea Răducan.

Tot duminică, Diana Chelaru a cucerit a doua medalie pentru delegaţia României la aceste Campionate Mondiale după ce a terminat a doua în finala la sol, la egalitate cu rusoaica Aliya Mustafina.

Diana a intrat a şasea în concurs, reuşind un exerciţiu curat, fără greşeli majore, cu elementele acrobatice executate curajos, primind nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina. Cele două au împărţit medalia de argint.

sursa: AGERPRES; Jurnalul.ro

What Next?

Related Articles