Georgia – apreciată de Secretarul general al NATO pentru progresele făcute

Anders Fogh Rasmussen. foto realitatea.net.

Anders Fogh Rasmussen. foto realitatea.net.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, aflat în vizită în Georgia, a apreciat progresele acestei ţări în vederea aderării sale la NATO.
El a avertizat însă că “este prematur să se stabilească termene exacte pentru aderarea la Alianţă”, potrivit EFE,preluat de AGERPRES.
“Georgia a progresat foarte mult, parcurge paşii necesari în mod consecvent”, a afirmat Rasmussen într-un discurs rostit la Tbilisi în faţa unui auditoriu format din studenţi. ‘

“O să vă atingeţi obiectivul şi veţi intra pe porţile NATO”, a adăugat el.
Rasmussen a mulţumit Georgiei pentru contribuţia la forţa internaţională de pace din Afganistan, dar a ţinut să precizeze că “acest lucru nu este suficient pentru aderarea ţării la NATO”.

“Încă este prea devreme să vorbim despre date exacte pentru extinderea NATO”, a precizat el.

Anders Fogh Rasmussen a subliniat că, “pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de reforme fundamentale în sectorul apărării, în sistemul judiciar, dar şi de garantarea transparenţei, a libertăţii de exprimare şi a mass-mediei”.

La misiunea ISAF din Afganistan participă 1.675 de militari georgieni, cel mai numeros contingent din rândul statelor nemembre NATO.
Georgia este principalul aliat al SUA în regiunea Caucazului şi continuă să aspire la statutul de membru NATO, care i-a fost refuzat după izbucnirea războiului cu Rusia în vara anului 2008.

 

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles