George Soros – investitie uriasa in tehnologia verde

Omul de afaceri american de origine maghiară, George Soros, a anunţat recent  la o conferinţă de presă organizată la Copenhaga, că se pregăteşte să investească un miliard de dolari în “tehnologia verde” şi resursele de energie regenerabilă.

Tot cu acest prilej, a mai anunţat şi o altă iniţiativă, în cadrul căreia va sprijini anual cu 10 milioane de dolari, timp de zece ani, protecţia climei.

În opinia sa,”încălzirea globală reprezintă o problemă politică; fundamnentul ştiinţific al protecţiei climei este deja evident, mai puţin evidentă este însă voinţa politică pe care conducătorii lumii o manifestă pentru rezolvarea ei”.

El a spus, de asemenea, că prin investiţiile sale în protecţia climei caută oportunităţi rentabile, dar insistă ca aceste investiţii să reprezinte şi o contribuţie reală la rezolvarea problemei legate de schimbarea climei. Mesajul omului de afaceri a fost dat publicităţii la o zi după ce reuniunea pentru protecţia climei, organizată sub egida ONU la Bangkok, s-a încheiat fără rezultate.

 

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles