Gazprom si Romania

Compania Gazprom, cel mai mare producător de gaze din lume,, doreşte să îşi consolideze şi mai mult parteneriatul energetic cu România. Aceasta, prin explorarea oportunităţilor de investiţii în infrastructura energetică locală.


“Vrând să ne consolidăm şi mai mult parteneriatul energetic cu România, explorăm oportunităţile de investiţii în infrastructura energetică locală. Câteva discuţii preliminare cu Romgaz şi Transgaz deja au avut loc. Ne uităm la posibilitatea de a dezvolta infrastructura de tranzit şi de a construi noi capacităţi pe teritoriul românesc”, se arată într-un editorial semnat de preşedintele Gazprom, Alexei Miller, în Evenimentul Zilei, preluat de Amos News.

Şeful Gazprom mai spune că securitatea pieţelor de energie se bazează pe o cerere predictibilă cu rentabilitate certă a gazelor livrate.

“Astfel, Rusia şi Europa se află exact în aceeaşi barcă. Astăzi, credem cu tărie că există toate precondiţiile necesare pentru continuarea cooperării cu România”, a menţionat Miller.

Preşedintele Gazproma susţine că, în următoarele decade, “parteneriatul cu România se va baza pe principiul transparenţei şi al dialogului constructiv dintre toţi jucătorii care optează pentru o energie sigură, de încredere şi la preţuri competitive”.

 

Miller mai spune că gazoductul South Stream, cu o capacitate totală de 63 de miliarde metri cubi, va traversa Marea Neagră, va merge prin Bulgaria, Grecia, Serbia, Ungaria şi va ajunge pieţele din nordul Italiei prin Slovenia şi se va sfârşi la hubul de gaze Baumgarten din Austria.

Oficialul Gazprom susţine că, luând în calcul creşterea cererii şi scăderea producţiei europene, importurile vor creşte cu circa 300 de miliarde metri cubi până în 2030.

Sursa: Amos News

What Next?

Related Articles