Gazprom nu poate da Europei mai mult gaz

Sediul Gazprom

Gazprom a anunţat că nu poate răspunde solicitării mai multor state europene de a liu se asigura livrarea unor canititati suplimentare de gaze, pentru a face faţă valului de frig.

În declaraţia sa directorul adjunct al companiei, Alexander Kruglov, a dat însă asigurări că volumele prevazute în contractele actuale au fost respectate.

“În prezent, Gazprom nu poate livra volumele suplimentare pe care partenerii noştri occidentali ni le-au solicitat”, a afirmat Kruglov, in timpul unei intalniri avute cu premierul Vladimir Putin.

La rândul său, Vladimir Putin a solicitat oficialilor Gazprom să asigure cererile statelor europene, după ce sunt acoperite nevoile pieţii interne.

Uniunea Europeana a anuntat vineri ca Rusia şi-a redus livrările de gaze naturale din cauza valului de frig care a afectat, de asemenea, şi teritoriul rus.

Potrivit AFP, Kruglov a admis sambata ca volumul gazelor livrate Europei a scazut cu 10% pentru câteva zile, însă a dat asigurari că situaţia a revenit la normal.

Romania importă gaze prin companii intermediare de la grupul rus Gazprom, şi de la companii din vestul Europei, prin conducta Arad-Szeged (Ungaria).

sursa: HotNews

What Next?

Related Articles