Funeriu, un demagog cu sange in vână?

Se pare că ne-am procopsit cu un ministru al Educaţiei cu “vână” sau cu “tupeu”. Aceasta, dacă ţinem cont de afirmaţiile sale făcute în videoconferinţa preluată de Realitatea şi Mediafax. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, le-a cerut inspectorilor şcolari “să fie loiali Executivului”, pentru că “Guvernul conduce ţara asta, nu sindicatele!”

“Vreau să vă spun că, dacă reuşim să organizăm proba asta, trebuie să fie un test extraordinar de solidaritate şi asta înseamnă că profesorii din România nu înseamnă sindicaliştii ăia de la televizor, nişte… să nu mai zicem, da? Vă rog, atenţie maximă, discutăm cât se poate de hotărât cu liderii locali de sindicat. Guvernul conduce ţara asta, nu sindicatele! (…) Nu vreau să am directori lideri de sindicat, nu vreau să am directori care să fie primii lideri de sindicat şi care să bată palma peste sau pe sub masă”, a spus Funeriu, potrivit imaginilor difuzate de Realitatea TV.

Deoarece inspectorul general al ISJ Dolj, Diana Buşoi, i-a transmis ministrului Daniel Funeriu că este “mai multă agitaţie” în judeţ, întrucât unul dintre lideri, respectiv preşedintele FSLI Constantin Rada, deţine şi funcţie de vicepreşedinte la nivel naţional şi astfel vrea să se facă “remarcat”.

“Spuneţi-i liderului de sindicat (Constantin Rada – n. r.) că dacă vrea să se remarce la nivel naţional să-şi bage minţile în cap şi să se remarce ajutând să organizeze bacalaureatul pentru copii, că aşa se face remarcat, nu cu gura mare. Dacă vrea să se facă remarcat să vină la mine, aici”, a spus Daniel Funeriu în discuţia pe care a avut-o cu inspectorul general al ISJ Dolj, Diana Buşoi, în cadrul videoconferinţei.

În ultimele zile, sindicaliştii din Educaţie au invocat presiuni exercitate asupra membrilor de sindicat pentru renunţarea la greva generală anunţată. Ei le-au cerut cadrelor didactice să nu se lase impresionate de aceste “intimidări”.

Sindicaliştii din educaţie intră în grevă generală din 31 mai, zi în care are loc proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a susţinut însă în ultimele zile, în mod repetat, că examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale din 31 mai.

 

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles