Funcţia publică de inspector guvernamental va fi desfiinţată

Funcţia publică de inspector guvernamental va fi desfiinţată.Astfel, Guvernul a aprobat pe 9 februarie un Proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii privind Statutul funcţionarilor publici, una dintre cele mai importante prevederi referindu-se la desfiinţarea funcţiei publice de inspector guvernamental

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

„Va dispărea funcţia de inspector guvernamental, dar persoanele care au în prezent această calitate rămân în continuare înalţi funcţionari publici şi vor intra într-un corp de rezervă. De aici pot fi selectaţi pentru a ocupa o poziţie care necesită calitatea de înalt funcţionar public sau pot merge pe o poziţie inferioară, dacă doresc şi dacă cer acest lucru. Diferenţa este că nu vor mai fi plătiţi, în cazul în care vor rămâne în corpul de rezervă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În cadrul Secretariatului General al Guvernului sunt în prezent prevăzute 77 de posturi de inspectori guvernamentali, 10 sunt suspendate, 2 persoane sunt detaşate, iar 8 posturi vacante.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, “cheltuielile totale pentru activitatea inspectorilor guvernamentali, în anul 2010, au fost de aproape 5 milioane de lei, din care suma destinată salariilor, primelor de vacanţă şi plăţii celui de-al treisprezecelea salariu a fost de 3,642 milioane de lei, fondurile pentru deplasări la domiciliu, sume forfetare, etc. au fost de 350.000 de lei, iar contribuţiile angajatorului reprezintă aproximativ 1 milion de lei”.

„Pentru 2011, cheltuielile cu activitatea inspectorilor guvernamentali ar fi fost comparabile cu cele de anul trecut”, a menţionat Ioana Muntean.

Sursa: comunicat de presă de la Guvernul României

What Next?

Related Articles