Franţa va continua să sprijine Opoziţia siriană

Nicolas Sarkozy despre situaţia din Siria. foto realitatea

Franţa a avertizat că votul de veto dat de  China şi Rusia la ONU, în cadrul Consiliului de Securitate, prin care se blochează măsurile împotriva regimului sirian al lui Bashar al-Assad, nu constituie o oprelişte în faţa statelor UE şi aliaţilor săi arabi de a ajuta opoziţie din Siria.

Nicolas Sarkozy a declarat într-un comunicat că “Franţa nu renunţă la consultările cu partenerii săi europeni şi arabi în vederea creării grupului de Prietenie a Poporului Sirian. Scopul este acela de a oferi ajutor din partea comunităţii internaţionale pentru punerea implementarea iniţiativei Ligii Arabe. ”

El a adăugat că Rusia şi China “încurajează efectiv actualul regim sirian în acţiunea sa politică de o cruzime deosebită”.

Ministrul de Externe francez, Alain Juppé, a subliniat într-un comentariu la TV France că acţiunea ONU în Siria, prin acest vot de veto, a fost marginalizată. “Acest lucru paralizează însăşi comunitatea internaţională”, a spus el.

China şi Rusia, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU (CSONU), au blocat o rezoluţie prin care i se cere preşedintelui Siriei, Bashar Assad să oprească represaliile militare împotriva prorpiului popor şi să organizeze alegeri libere sub supravegherea Ligii Arabe.

Sursa: EUObserver

What Next?

Related Articles