Franţa şi SUA conlucrează pentru continuarea misiunii internaţionale din Afganistan

militari farncezi cu Preşedintele Franţei Nicholas Sarkozy

Departamentul american de Stat, a anunţat că Secretarul de stat american, Hillary Clinton, şi omologul său francez, Alain Juppé, au căzut de acord “să conlucreze” pentru a asigura continuarea misiunii internaţionale din Afganistan.

În cursul unei convorbiri telefonice cu ministrul de externe al Franţei, Hillary Clinton, i-a prezentat condoleanţe pentru moartea celor patru soldaţi francezi, vineri 20 ianuarie, în Afganistan, incident care l-a determinat pe preşedintele Nicolas Sarkozy să ridice problema retragerii anticipate a contingentului francez, a precizat diplomaţia americană într-un comunicat.

Cei doi miniştri au căzut de acord ca Statele Unite şi Franţa să coopereze cu partenerii din cadrul ISAF (misiunea NATO) şi cu guvernul afgan cu scopul de a asigura continua soliditate şi eficienţă a misiunii, potrivit documentului citat de AGERPRES.

“În cazul în care condiţiile de securitate nu vor fi clar stabilite, atunci se va pune problema retragerii anticipate a armatei franceze”, declarase vineri preşedintele Nicolas Sarkozy.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles