Franţa şi Germania – împreună pentru reformarea UE

Merkel si Sarkozy foto EU Observer

În faţa pericolului care bântuie zona euro din UE, este de apreciat hotărârea cu care Franţa şi Germania, prin liderii lor, Sarkozy şi Merkel, încearcă să găsească soluţii. Astfel, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a promis “să militeze” alături de cancelarul german, Angela Merkel, pentru un “nou tratat care reformeze Europa în faţa crizei”, citează AGERPRES.

“Franţa şi Germania, după atâtea tragedii, au decis să-şi unească destinele, să privească spre viitor împreună… Germania şi Franţa unite, aceasta este întreaga Europă care este unită şi puternică”, a declarat Nicolas Sarkozy în faţa a 5.000 de persoane adunate la Toulon.

“Îl voi primi luni la Paris pe cancelarul Angela Merkel şi împreună vom face propuneri franco-germane pentru a garanta viitorul Europei”, a anunţat el în acest discurs.Declaraţiile au fost făcute cu opt zile înaintea unui summit european crucial.

“Franţa militează cu Germania pentru un nou tratat european, reformat şi regândit al organizării Europei. Mai multă solidaritate, mai multă responsabilitate asumată în faţa popoarelor de un veritabil guvern economic, aceasta este viziunea noastră pentru viitorul zonei euro şi viitoarea reformă a tratatelor”, a explicat Sarkozy, care de-a lungul întregului său discurs a insistat asupra necesităţii de a consolida alianţa franco-germană.

Şeful statului francez a chemat “la mai multă disciplină pentru a înfrunta criza şi a se lua mai multe decizii cu majoritate calificată”.

Nicolas Sarkozy a asigurat de asemenea că “ceea ce s-a făcut pentru Grecia… nu se va mai repeta” şi că niciun stat al zonei euro “nu va fi pus în incapacitate de plată”, subliniind că actuala criză este “o criză de credibilitate, o criză de încredere”.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles