Franţa nu se opune aderării României la spaţiul Shengen dar vrea evoluţii pozitive în domeniul Justiţiei

Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, a declarat că Franţa nu se opune aderării României la Spaţiul Schengen, dar că pentru acest obiectiv este nevoie de un raport al CE “mai pozitiv, mai optimist” în domeniul Justiţiei, precum şi acordul tuturor statelor membre UE.

Prezent la Oradea pentru o vizită la invitaţia preşedintelui CJ Bihor, Radu Ţîrle, ambasadorul francez a precizat că există neînţelegeri asupra acestui subiect, opoziţia Franţei la aderarea României în Spaţiul Schengen fiind “o eroare, un fals”.

“Franţa nu se opune intrării României în Spaţiul Schengen, este o eroare, este fals. Deci, noi spunem DA perspectivei de intrare a României în Spaţiul Schengen şi cea mai bună dovadă a fost, foarte recent, săptămâna trecută când Franţa nu s-a opus transmiterii avizului Parlamentului European, o etapă pe care România trebuie să o îndeplinească,” a spus Henri Paul, într-o conferinţă de presă.

Ambasadorul a menţionat însă că pentru o decizie definitivă de aderare a României la Spaţiul Schengen este nevoie de unanimitatea statelor europene, ceea ce “astăzi, nu există” şi a apreciat că “nu trebuie să se precipite etapele”.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles