Francois Fillon, din nou premier

Se pare că nu doar în România este moda numirii şi re-numirii în funcţie a aceluiaşi premier. Şi în Franţa, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a numit, din nou, duminică,  14 noiembrie, pe Francois Fillon în funcţia de premier. Acesta demisionase din fruntea guvernului francez sâmbătă seara.
“Prin aplicarea articolului 8 din Constituţie, preşedintele Republicii l-a numit pe Francois Fillon premier. Preşedintele Republicii i-a cerut premierului să propună un nou Guvern”, precizează preşedinţia.

Nicolas Sarkozy a acceptat sâmbătă seara demisia lui Fillon, care deţinea funcţia de premier de la începutul mandatului prezidenţial, în mai 2007, şi a Guvernului acestuia, creând o surpriză prin anticiparea cu câteva ore a unei remanieri anunţate încă din luna iulie.

Numirea, din nou, a lui Fillon pune capăt unei bătălii pentru acest post, angajată de mai multe săptămâni între premier şi ministrul Ecologiei, Jean-Louis Borloo, considerat multă vreme favorit.

Potrivit mai multor surse din cadrul partidului UMP (dreapta) şi din Guvern, noua echipă a lui Fillon va fi cunoscută până duminică seara.

Stire in curs de updatare

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles