Fost inspector ANI – cercetat pentru inselaciune

Un fost inspector al Agenţiei Naţionale de Integritate, Fănel Burciu, este cercetat de procurori pentru “înşelăciune”. Aceasta, după ce instituţia la care a lucrat a realizat că acesta a încasat salarii de aproximativ un miliard de lei vechi, deşi, potrivit certificatelor medicale, nu ar mai fi avut voie să lucreze.


“Domnule inspector Fănel Burciua a lucrat pentru instituţia noastră. La un moment dat, am descoperit că domnul Burciu avea în dosar mai multe acte medicale care atestau că acesta nu mai poate să muncească, el fiind pensionat din Ministerul de Interne cu gradul II de invaliditate – pierderea totală a capacităţii de muncă.

“În aceste condiţii, s-a întrunit Comisia de disciplină a ANI care a decis sesizarea Parchetului. Preşedintele instituţiei a făcut această sesizare şi procurorii deja lucrează în acest dosar”, a declarat secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

Potrivit lui Georgescu, prejudiciul pe care ANI îl impută fostului angajat Burciu este de 103.000 de lei, reprezentând salariile plătite de Agenţie acestuia pentru perioada lucrată în cadrul instituţiei.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles