Forumul Strategiei UE pentru regiunea Dunării – din alocuţiunea premierului Ponta

Ponta la Forumul Strategia Dunarii. foto guv.ro

Ponta la Forumul Strategia UE pt regiunea  Dunarii. foto guv.ro

Pe 28 ocotmbrie, la Bucureşti, a debutat Forumul Strategiei UE pentru regiunea Dunării. Strategia Dunării a luat naştere în urmă cu aproape 6 ani, şi a fost, iniţial doar o viziune a Austriei şi a României, a celor două guverne, împărtăşită, însă, imediat, şi de alte ţări din zonă.

În discursul rostit cu această ocazie, premierul Victor Ponta aprecia că este “o oportunitate deosebită pentru toate ţările care fac parte din regiune şi sprijină această Strategie.

“Este o oportunitate extraordinară, pentru toate ţările care fac parte din această regiune şi sprijină Strategia Dunării, de a utiliza nu doar fonduri financiare, ci mai ales de a gândi, împreună, proiecte de dezvoltare, proiecte de care este foarte mare nevoie.

Ponta s-a declarat încântat de faptul că UE, preşedintele CE, comisarul Hahn şi ceilalţi comisari s-au implicat în ceea ce reprezintă una din strategiile fundamentale de dezvoltare a unei regiuni importante a UE.

“Apreciez foarte mult importanţa care se acordă acestei Strategii a Dunării la nivelul întregii Uniunii Europene şi, în mod special, implicarea unora dintre reprezentanţii Comisiei Europene şi preşedintele Barroso ştiu că susţine, comisarul Hahn şi ceilalţi comisari care, în toată această perioadă, au participat în mod activ, au sprijinit şi s-au implicat în ceea ce reprezintă una din strategiile fundamentale de dezvoltare a unei regiuni importante a UE”, a afirmat premierul român.

Strategia Dunării poate fi integrată într-o strategie chiar mai “amplă”, poate deveni o “nouă cale a mătăsii”.

“Important este că, într-adevăr, noile căi de comunicaţii, noile căi comerciale între Europa, Asia pot într-adevăr să formeze structura pe care omenirea să se dezvolte în perioada următoare, structura pe care dezvoltarea noastră economică atât de importantă să poată să aibă loc în interesul popoarelor pe care le reprezentăm şi în interesul păcii şi al construcţiei în această zonă”, a mai spus în încheiere Ponta.

 

sursa. comunicat Guvernul României

What Next?

Related Articles