Fonduri suplimentare pentru Ministerul Muncii si cel al Sanatatii

Guvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Muncii pe anul 2009 cu suma de 231 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.


Fondurile vor fi utilizate pentru plata drepturilor sociale ale persoanelor cu handicap – 65 de milioane de lei – şi pentru plata pensiei sociale minime garantate.

„A fost nevoie de această suplimentare întrucât Guvernul a majorat cu 2% punctul de pensie şi a crescut pensia socială minimă garantată de la 300 la 350 de lei, începând cu luna octombrie” a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

 

De asemenea, fonduri suplimentare de 8 milioane de lei a primit şi Ministerul Sănătăţii, pentru completarea drepturilor salariale acordate prin lege personalului din sistemul sanitar, pentru lunile noiembrie şi decembrie.
„Din această sumă vor putea fi acoperite astfel de drepturi pentru angajaţii din unităţile subordonate Ministerului Sănătăţii, respectiv 55 de unităţi şi instituţii, 42 de Direcţii de Sănătate Publică, institutele de sănătate publică, de transfuzii, de transplant”.

Sursa: comunicat de presă al Guvernului României

What Next?

Related Articles