Fonduri europene pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania… însă doar din 2014

autostrada Transilvania. foto 100construct.ro

Prezentă la inaugurarea centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia Vâlcele – Apahida,Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat că, “în urma negocierilor cu Comisia Europeană obţinut accpetul ca toate tronsoanele Autostrăzii Transilvania să fie finanţate din fonduri europene”.
Lucrările vor începe cu segmentul Gilău – Nădăşel din judeţul Cluj, potrivit MEDIAFAX. Segmentul Gilău – Nădăşel, din judeţul Cluj va fi licitat săptămâna viitoare cu noile condiţii contractuale stabilite în urma renegocierilor.

Întrebată care vor fi costurile de construire a tronsoanelor Autostrăzii Transilvania, Boagiu a spus că urmează să fie făcute calculele în perioada următoare.

“Suma este pe ce a rămas de executat, valoarea pe kilometri de 6,9 milioane euro, care va fi licitată în funcţie de relief şi vor rezulta preţurile adaptate la standardele de cost”, a spus ministrul Transporturilor.

“Includerea Autostrăzii Transilvania în reţeaua TEN-T înseamnă că ea devine eligibilă pentru fonduri UE. Fondurile vor fi însă disponibile în următorul exerciţiu bugetar al UE, respectiv pentru perioada 2014-2020″, a mai spus Anca Boagiu.

Referitor la tronsonul Comarnic-Braşov-Făgăraş, acesta va fi în continuare scos la licitaţie pentru a fi construit în parteneriat public-privat.

Tronsoanele Gilău-Nădăşel, Câmpia Turzii-Iernut şi Iernut-Târgu Mureş se vor construi din resurse bugetare a declarat in final Anca Boagiu.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles