Fonduri de pensii amendata de Comisia de supraveghere

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a luat decizia sancţionării societăţii BT Aegon Fond de Pensii S.A., cu avertisment scris, pentru încălcarea prevederilor articolului 35 din Norma 25/2007 privind marketingul fondului de pensii administrat privat.


Potrivit prevederilor art. 35 din Norma 25/2007, “administratorul sau, după caz, agentul de marketing persoană juridică este obligat ca în termen de 15 zile lucrătoare de la data luării la cunoştinţă să informeze Comisia în cazul în care constată că agenţii săi de marketing încalcă prevederile legale.

Pentru încălcarea prevederilor legale menţionate mai sus, CSSPP a mai acordat o sancţiune, cu avertisment scris, societăţii Grawe Pension Services Broker de Pensii Private S.R.L..

De asemenea, CSSPP a sancţionat, cu retragerea avizului de agent de marketing, mai multor agenţi de marketing ai Grawe Pensions Services Broker de Pensii Private S.R.L. care au încălcat prevederile art. 6 alin. (1) din Norma 25/2007 privind marketingul fondului de pensii administrat privat. Mai precis pentru semnarea actelor de aderare inainte de obtinerea avizului din partea CSSPP, incalcand astfel prevederile normei privind marketingul fondului de pensii administrat privat.

BT Aegon Fond de Pensii si Grawe Pension Services, broker de pensii private, au semnat, la jumatatea anului trecut, un contract in baza caruia compania Grawe Pension va distribui pensia privata Vital oferita de BT Aegon. Grawe Pension Services face parte de Grupul Grawe, care detine pe piata romaneasca compania de asigurari de viata Grawe Romania Asigurare. BT Aegon Fond de Pensii face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, 50% din actiuni fiind detinute de grupul olandez Aegon NV, iar 50%, de Banca Transilvania.

sursa: Direcţia Comunicare CSSPP

What Next?

Related Articles