FMI vrea sa ceara guvernelor extinderea stimulentelor pentru crearea de locuri de munca

Într-o conferinta a Organizatiei Internaţionale a Muncii programată pentru luni luni la Oslo, Fondul Monetar International intenţioneaă să ceară Guvernelor să extindă stimulentele fiscale şi să favorizeze crearea de noi locuri de muncă.

Conferinţa OIM are ca tema relansarea economiei globale.

În documentul FMI ce urmează să fie prezentat se arată că pieţele muncii sunt “într-o stare groaznică”, iar numărul persoanelor care nu îşi găsesc de lucru pentru perioade îndelungate este în creştere, ceea ce afectează coeziunea socială.

“Costurile umane şi sociale ale şomajului sunt mai mari decât pierderea pentru moment a venitului”, se arată în raportul FMI.

“Sper că reuniunea de la Oslo să aibă ca rezultat o mai bună coordonare a politicilor ţărilor” în domeniul stimulării creării de noi locuri de muncă, a declarat Olivier Blanchard, economistul şef al FMI.

“Dacă stimulentele fiscale ale Guvernelor vor duce la scăderea numărului de şomeri, atunci datoriile adiţionale se pot justifica”, spune oficialul FMI, care spune că această variantă este de preferat, decât să nu se faca nimic.

Să sperăm că şi din partea guvernului Boc participă cineva.

sursa: HotNews

 

What Next?

Related Articles