FMI – notificat de guvernul Romaniei in legatura cu cresterea deficitului convenit

Urnit de la capitală de ordinul premierului Boc, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a dus să vadă cum e cu inundaţiile pe la Suceava. Aici, în cadrul unei conferinţe de presă Berceanu a declarat că “guvernul ar putea cere Fondului Monetar Internaţional discutarea creşterii deficitului convenit, invocând forţa majoră, determinată de inundaţiile care au afectat România”.

Întrebat “dacă FMI ar putea fi notificat în aceste zile despre această propunere”, Berceanu a spus că “documentele deja au fost trimise pentru boardul FMI din aceste zile, dar că această discuţie ar putea avea loc în perioada 26 iulie – 4 august, când este programată o vizită a reprezentanţilor FMI în România”.

“Atunci vom avea toate documentele pregătite să discutăm o situaţie de forţă majoră”, a spus Berceanu.

El a subliniat că atât dorinţa Guvernului român, cât şi a Uniunii Europene şi FMI este de a menţine un anumit deficit bugetar pentru că un astfel de deficit ajută România.

“Pentru o situaţie cu totul deosebită cred că putem face o discuţie, o negociere, să găsim o soluţie”, a spus ministrul.

El a arătat că, dacă faţă de actualul deficit de 6,8 la sută ar fi acceptată o creştere la 7 la sută, aceasta reprezintă aproximativ 250 de milioane de euro, fonduri care ar putea fi alocate unor proiecte concrete de remediere a efectelor inundaţiilor.

Berceanu a mai spus că “de vineri va face o redistribuire de sume de la bugetul ministerului, astfel încât în zonele afectate să fie un sprijin financiar pentru refacerea infrastructurii de drumuri naţionale distruse sau avariate în urma inundaţiilor”.

 

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles