Fiscul desfiinteaza 5000 de posturi. 1200 de someri

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a anuntat ca guvernul a decis desfiinţarea a 4.927 de posturi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală din care 1.200 sunt ocupate.

Distributia reducerilor de personal pe institutii este:

– la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) va fi o diminuare cu 1.427 de posturi, din care 600 sunt ocupate;

– la Garda Financiară se reduc 713 posturi, din care 300 sunt ocupate;

– la structurile teritoriale, direcţiile finanţelor generale de la nivel de judeţ, se elimină 2.787 de posturi, din care 300 ocupate, a precizat Ialomiţianu.

Din totalul posturilor desfiinţate, 550 sunt poziţii de conducere, printre care funcţiile de prim-adjunct al comisarului general al Gărzii Financiare şi de adjunct al comisarului general. Tot la Garda Financiară, se desfiinţează funcţiile de comisar-şef adjunct la nivel teritorial şi de şef de divizie.

La nivel organizatoric, pentru consolidarea administraţiilor fiscale, se vor desfiinţa 150 de unităţi fiscale la nivelul comunelor şi oraşelor, care se vor comasa cu celelalte administraţii care funcţionează în municipii şi în unele oraşe unde  sunt foarte mulţi agenţi economici.

În plus, “s-a înfiinţat direcţia de verificări fiscale, care va avea ca obiect de activitate verificarea persoanelor cu averi foarte mari şi nedeclarate sau cu venituri foarte mari”, a explicat ministrul.

S-a aprobat realocarea de personal pentru Direcţia Generală de Mari Contribuabili, 300 de posturi prinntr-un transfer de contribuabili din judeţe, la nivelul direcţiei care funcţionează la nivelul Bucureştiului.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a motivat restructurările prin necesitatea reselectării personalului. “Avem posibilitatea să facem o selecţie a personalului, iar cei care nu mai îndeplinesc condiţiile să fie îndepărtaţi din ANAF”, a spus Blejnar.

El nu a putut preciza exact ce economii se fac în urma restructurării ANAF, dar a precizat că în anul 2009 au fost desfiinţate 993 de funcţii de conducere şi numai din indemnizaţiile de conducere s-au economist 750.000 de lei pe lună.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles