Firmele care nu îşi auditează anual situaţiile – amendate cu 30.000 – 40.000 de lei

Firmele care trebuie să-şi auditeze situaţiile financiare anuale vor fi amendate cu 30.000-40.000 de lei dacă nu respectă această obligaţie.

Această obligaţie va fi extinsă şi pentru companiile de stat, depozitari centrali şi case de compensaţii, precum şi pentru fundaţii de interes public sau beneficiare de fonduri UE.

Auditarea este obligatorie în cazul băncilor, IFN-urilor din Registrul General, societăţilor de asigurări, brokerilor, societăţilor de administrare organimse de plasament colectiv, fondurilor de pensii, companiilor listate, regiilor autonome, companiilor naţionale şi firmelor care aparţin unui grup de societăţi şi intră în perimetrul de consolidare al unei societăţi-mamă cu sediul în România care are obligaţia să aplice Standardele Internaţionale de Raportare Financiară.

Proiectul propune extinderea prevederii şi pentru subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, precum şi societăţile-mamă care au obligaţia să întocmească situaţii financiare anuale consolidate, potrivit reglementărilor contabile aplicabile.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles