Federica Mogherini: “UE condamnă ofensiva insurgentă de la Mariupol şi avertizează Rusia”

doliu la Mariupol. foto realitateaUE, prin vocea Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe,Federica Mogherini, a condamnat ofensiva insurgentă de la Mariupol, avertizând Rusia:
“Escaladarea conflictului va deteriorara grav relaţiile cu Uniunea Europeană”, citează AFP.

Uniunea Europeană a condamnat atacurile insurgente care au vizat sâmbătă, 24 ianuarie, oraşul ucrainean Mariupol, avertizând că escaladarea conflictului va conduce la deteriorarea relaţiilor cu Rusia, potrivit AFP, citat de MEDIAFAX.

Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a revendicat atacul cu rachete comis la Mariupol, anunţând lansarea unei ofensive insurgente în această zonă.
“Ofensiva de la Mariupol a debutat astăzi. Acesta va fi cel mai bun omagiu pentru toate victimele”, a declarat Zaharcenko, citat de RIA Novosti.

Bilanţul atacului cu rachete Grad din oraşul ucrainean Mariupol a ajuns la 20 de morţi, a anunţat şeful Poliţiei locale, Viaceslav Abroschin, în timp ce Administraţia de la Kiev a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU.

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, a anunţat că insurgenţii proruşi au adus sisteme de rachete în jurul oraşului Mariupol.
“Situaţia s-a deteriorat mult în ultimele 24 de ore”, a spus Poltorak.

Premierul Arseni Iaţeniuk a cerut Occidentului să convoace urgent o reuniune a Consiliului de Securitate ONU.
“Comunitatea internaţională trebuie să oprească agresiunea Rusiei, care ameninţă securitatea internaţională”, a spus Iaţeniuk.

Un atac cu rachete Grad a vizat sâmbătă, 24 ianuarie, un cartier al oraşului-port ucrainean Mariupol.
“Insurgenţii au lansat rachete Grad spre portul Mariupol. (…) Mai multe case au fost distruse”, a comunicat armata ucraineană. Potrivit Primăriei oraşului, o rachetă a căzut într-o piaţă comercială.

Mariupol este singurul oraş mare din estul Ucrainei aflat sub controlul forţelor guvernamentale.

Sursa: AFP, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles