Federatiile sindicale din invatamant ameninta cu proteste

Cele patru federaţii sindicale din învăţământ cer, în regim de urgenţă, o întâlnire cu conducerea Consiliului de Coordonare a coaliţiei de guvernământ. Acestea ameninţă cu proteste dacă salariile din sistem vor scădea, potrivit unui comunicat remis lui NewsIn.


Sindicaliştii avertizează că, dacă Executivul va modifica unilateral proiectul Legii de salarizare unitară a bugetarilor, vor relua acţiunile de protest la care au renunţat, în luna mai, când au încheiat un Acord cu guvernul.

“Solicităm, în regim de urgenţă, o întâlnire cu conducerea Consiliului de Coordonare a coaliţiei de guvernământ, pentru a lămuri probleme ce nu mai suferă amânare, mai ales având în vedere intenţia Guvernului de a modifica unilateral Proiectul de Lege a salarizării unitare a bugetarilor, negociată cu noi în ultimele luni, în sensul diminuării dramatice a coeficienţilor de ierarhizare”, se precizează în comunicatul semnat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), Federaţia Spiru Haret şi Federaţia Alma Mater.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles