FBI dejoacă un atac terorist stimulat chiar de ei

Atac terorist cu drone dejucat în SUA de FBI. foto MEDIAFAX

Nu ştim dacă pentru a-şi arăta eficienţa sau pur şi simplu ca impact mediatic, FBI a dejucat un presupus atac terorist asupra Pentagonului şi Capitoliului. Atacul urma să fie executat cu materiale puse la dispoziţie tot de … FBI.

Potrivit unei declaraţi a procurorul statului Massachusetts, Carmen Ortiz,  Rezwan Ferdaus, în vârstă de 26 de ani, absolvent de fizică la Northeastern University, voia să atace Pentagonul şi Congresul cu avioane teleghidate pline cu explozibil. Mai mult, acesta a modificat şi telefoane mobile pentru a le transforma în detonatoare care să fie folosite de Al Qaeda împotriva soldaţilor americani în străinătate.

Acesta a fost arestat miercuri în apropiere de Boston , nord-estul Statelor Unite.

Potrivit actului acuzării, tânărul,  îşi pregătea atentatele din ianuarie 2010, în conversaţiile înregistrate de FBI, el explicând că voia să “atace armatele necredincioşilor şi să ucidă cât mai mulţi oameni”.

Pe timpul operaţiunii de prindere a tânărului FBI a făcut mai multe înregistrări dar şi furnizat suportul materialel cu care tânărul planifica să execute atacurile.

Filmul operaţiunii:

– tânărul i-a explicat unui agent FBI sub acoperire, care pretindea că este membru Al-Qaida, că vrea să atace Pentagonul cu avioane mici teleghidate “similare unor avioane fără pilot de mici dimensiuni”, pline cu explozibil. El a selecţionat două modele, F-4 Phantom şi F-86 Sabre, care au între 1,5 şi doi metri lăţime;

– în aprilie 2010, el şi-a extins proiectul şi la Congres, precizând că vrea să prăbuşească aici un avion teleghidat peste domul Capitoliului pentru a “decapita tot imperiul”;

– în aprilie şi mai, el a livrat unui agent FBI care pretindea că este membru Al-Qaida două suporturi de memorie USB în care îşi detalia proiectul.

– tânărul reperase locurile şi fotografiase ţintele în mai, pentru acest proiect care prevede folosirea a trei avioane de model redus şi a şase persoane înarmate cu arme automate. Dintre cele şase persoane făcea parte şi el. El a stabilit inclusiv de unde ar fi trebuit să decoleze avioanele.

– tânărul a început să achiziţioneze material, între care un avion teleghidat F-86 Sabre, 11 kilograme de explozibil C4, şase puşti de asalt AK47 şi mai multe grenade, toate furnizate de agenţi infiltraţi de FBI şi care lucrau la acest dosar.

– acesta a transformat în ultimele zile şapte telefoane mobile în detonatoare şi le-a predat agenţilor FBI infiltraţi, pentru a ucide soldaţi americani în străinătate. În iunie 2011, un agent l-a lăsat să creadă că unul dintre telefoane a contribuit la uciderea a trei militari americani şi la rănirea altor patru sau cinci în Irak. “Este exact ce voiam”, s-a bucurat el.

Scopul său, precizează actul de acuzare, era de a “teroriza” americanii şi de a ucide cât mai mulţi “necredincioşi”, bărbaţi, femei şi copii pe care îi considera “inamici ai lui Allah”.

El ar fi mărturisit, referitor la dorinţa sa de a ataca Statele Unite: “Nu pot să mă opresc. Nu am altă opţiune”.

Bărbatul nu a fixat nicio dată pentru atacurile sale, dar a precizat că ulterior va pleca în străinătate pentru a se antrena “cu fraţii”.

Ferdaus a fost arestat miercuri în timp ce încerca să ducă în spaţiul său de depozitare materialele care îi fuseseră livrate. El riscă până la 65 de ani de închisoare.

Autorităţile americane au avertizat de mai multe ori în ultimii ani asupra ameninţărilor reprezentate de potenţiali autori de atentate “made in America”, ce au crescut pe teritoriul american.

sursa: Associated Press

What Next?

Related Articles