Fara rectificare bugetara nu vor fi salarii la CFR

Salariaţii companiilor de cale ferată nu-şi vor mai putea primi salariile în cea de a doua parte a anului, dacă nu va fi făcută o rectificare bugetară. Declaraţia a fost făcută de Gheorghe Sultana, vicepreşedintele Federaţiei Sindicale Mişcare-Comercial, în urma unor discuţii cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia.


“Deocamdată, salariile au început să fie plătite la CFR Marfă şi CFR SA, aşa cum am cerut. Am solicitat, de asemenea, asigurarea plăţii la timp a salariilor şi în următoarele două luni. Problema este că dacă nu se va face o rectificare bugetară, atunci, în a doua parte a anului, nu se vor mai putea plăti aceste salarii”, a spus Sultana.

Axinia este de părere că se vor găsi bani pentru asigurarea salariilor angajaţilor CFR.

“Deja s-a plătit lichidarea pe luna mai astăzi pentru angajaţii CFR SA, urmând ca în câteva zile să asigurăm aceste sume şi pentru angajaţii de la CFR Marfă”.

“Angajaţii CFR care vor opri însă spontan lucru vor fi sancţionaţi, aceste sancţiuni urmând să meargă de la retrogradarea din funcţie până la desfacerea contractului de muncă’, a declarat Axinia, ca răspuns la protestele spontane de săptămâna trecută ale unor angajaţi CFR.

 

 

 

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles