Familiile cu venituri mari nu vor mai primi alocatii pentru copii

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, vineri, 19 februarie, că “se lucrează la un Proiect de act normativ prin care alocaţiile de stat pentru copii să nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari”.


El a precizat că nu a fost încă stabilit plafonul de la care alocaţiile să nu mai fie acordate.

Ministrul Mihai Şeitan a precizat că” ministerul intenţionează să plafoneze şi acordarea tuturor asistenţelor sociale, astfel încât doar persoanele care au realmente nevoie de ajutor să beneficieze de acesta”.

La rândul său, secretarul de stat pe asistenţă socială din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat că “există un grup care lucrează la un proiect de act normativ privind alocaţia pentru copii, urmând ca aceasta să fie regândită, astfel încât banii să meargă doar acolo unde este cazul”.

Şeitan a precizat că pentru plata alocaţiei de stat există un anumit buget în care ministerul trebuie să se încadreze, iar pe de altă parte, programul de guvernare prevede majorarea alocaţiei de stat pentru copii, lucru care nu ar fi posibil.

Grupul de lucru “analizează posibilitatea neacordării alocaţiei pentru copiii care provin din familii înstărite, astfel încât să poată fi majorat cuantumul alocaţiei primite de copiii care provin din familiile sărace”.

Nedelcu a declarat că, deocamdată, nu a fost stabilit plafonul de la care se va elimina acordarea acestei prestaţii. Ea a mai adăugat că grupul de lucru “analizează şi posibilitatea de a uni alocaţia de stat pentru copii cu cea complementară şi cu cea monoparentală, astfel încât să fie acordată o singură prestaţie”.

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles

One Response to "Familiile cu venituri mari nu vor mai primi alocatii pentru copii"

  1. Miruna says:

    Nu incurajati oamenii fara venituri si fara educatie sa mai umple tara de copii. Nici nu ar trebui sa le fie ingaduit sa faca copii cei care nu le pot asigura minimul de trai. Asa, toata societatea care lucreaza o sa tina trantorii sa se inmulteasca si veti crea un popor inferior calitativ pe termen lung. In loc sa vedeti aceasta realitate ca s-a umplut tara de tigani si infractori, faceti ce faceti si cu cate o lege ii incurajati tot pe ei la inmultire.
    Copiii inteligenti nu au burse, se chinuie parintii sa-i faca oameni sa poata munci pentru a intretine tiganii. O sa vedeti unde o sa ajungem in felul asta. Sunt ca o plaga oe suprafata tarii si nimeni nu zice nimic. Incercati sa le reduceti numarul si educati-i , ca nici ei nu sunt multumiti sa traiasca ca niste animale.
    Lasati alocatiile copiilor ,,instariti“ in pace, ca nu faceti bine, daca au prea mult dau ei la altii care nu au, nu decideti in locul lor.