Facebook – despăgubiri de 711 milioane de dolari

Cea mai mare reţea socială online, Facebook, a primit despăgubiri în valoare de 711 milioane dolari din partea companiei de publicitate Sanford Wallace, scrie “The Guardian”, preluat de Business forum.


Facebook a primit despăgubiri în valoare de 711,2 milioane dolari după ce a câştigat un proces împotriva Sanford Wallace (cunoscută şi sub denumirea “Spamford”) care a trimis mail-uri şi a postat mesaje fără permisiunea utilizatorilor reţelei sociale.

Compania a intentat o actiune legală împotriva Wallace, care în urmă cu un an a fost amendată cu 230 milioane dolari, după ce a trimis utilizatorilor MySpace
mesaje pornografice de tip spam.

În comunicatul de presă Facebook a anunţat că daunele oferite de un tribunal din California, SUA, “sunt dintre cele mai mari din istoria proceselor anti-spam”.

“Ne aşteptăm să nu încasăm imediat toată suma, dar vom încerca să obţinem tot ce putem din daunele care ni se cuvin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook.

“Sperăm ca decizia de astăzi va acţiona ca o intimidare împotriva celor care vor să abuzeze de Facebook şi utilizatori săi”, a adaugat purtătorul de cuvânt.

 

 

Sursa: Business forum

What Next?

Related Articles