Executivul german se opune deschiderii mai ample a pieţei forţei de muncă pentru muncitorii străini

Cu ocazia unei reuniuni pentru noi tehnologii, dominate de tema lipsei de mână de lucru, ministrul german al Economiei, Michael Glos, s-a opus cererii companiilor de a deschide mai mult frontierele pentru muncitorii străini, informează AFP.

“Următoarea prioritate este calificarea propriei noastre forţe de muncă”, a subliniat Michael Glos, care a declarat că se opune deschiderii “uşii pentru imigraţie”. Angajatorii din domeniul noilor tehnologii, din care fac parte sectorul informatic, al telecomunicaţiilor şi o parte din mass-media, s-au reunit luni la Hanovra, sub egida guvernului, iar tema lipsei de forţa de lucru, care afectează această ramură a economiei, s-a aflat în centrul dezbaterilor.

Companiile cer o relaxare a reglementărilor pentru imigraţie pentru a putea recruta şi în afara frontierelor Uniunii Europene, în condiţiile în care aproximativ 43.000 de locuri de muncă sunt vacante. Potrivit preşedintelui federaţiei Bitkom, August-Wilhelm Scheer, “pierderile se ridică la miliarde” în sectorul noilor tehnologii, dar afecteaza şi industria, unde este nevoie de aproximativ 50.000 de ingineri. În total, lipsa mâinii de lucru costa Germania 18,5 miliarde de euro anual, adica 0,8% din Produsul Intern Brut, potrivit unui studiu publicat în toamna de Ministerul Economiei.

Sursa: ROMANIAN GLOBAL NEWS; AMOS NEWS; AFP

What Next?

Recent Articles