Eurovision: Nico si Vlad pe locul 20

Nico si Vlad, reprezentantii României la Eurovision, s-au clasat pe locul 20 in concursul a carui finala a avut loc, sambata seara. Competitia a fost castigata de reprezentantul Rusiei, Dima Bilan.


Astfel, ediţia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfăşura în Rusia, după ce Dima Bilan a câştigat competiţia din acest an, cu piesa “Believe”. El a obţinut un total 272 de puncte. Acesta este prima dată când Rusia câştigă concursul Eurovision. În 2006, Bilan s-a clasat pe locul doi în finala care a avut loc la Atena.

Anul acesta, el a fost unul dintre favoriţii marii finale, fiind însoţit pe scenă de violonistul Edvin Marton, care l-a acompaniat la vioara sa Stradivarius, precum şi de patinatorul medaliat olimpic Evgheni Pluşenko, care a evoluat pe o mică scenă de gheaţă.

La voturile telespectatorilor, pe baza cărora s-a stabilit clasamentul final, România a obţinut punctajul maxim – 12 puncte – doar din partea Moldovei şi a Spaniei, în timp ce Marea Britanie, Macedonia, Ucraina, Germania, Estonia, Bosnia Herţegovina, Albania, Belgia, Letonia, Serbia, Islanda, Norvegia, Ungaria, Andorra, Polonia, Slovenia, Armenia, Cehia, Olanda, Turcia, Malta, Elveţia, Azerbaidjan, Grecia, Finlanda, Croaţia, Suedia, Belarus, Lituania, Rusia, Muntenegru, Georgia şi Danemarca nu le-au acordat niciun punct lui Nico şi Vlad, care au interpretat piesa “Pe o margine de lume”.

Celelalte puncte adunate de reprezentanţii României au venit de la: San Marino – 1, Israel – 6, Cipru – 3, Irlanda – 3, Franţa – 4 şi Portugalia – 4.

România a acordat punctajul maxim reprezentantei Greciei.

Ca şi în ediţiile precedente, multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici. De asemenea, ţările din fostul bloc comunist s-au votat reciproc, ca şi statele foste iugoslave.

Concurs cu tradiţie, existând din 1956, Eurovision Song Contest este un eveniment anual televizat, ce adună participanţi din ţări ale căror posturi de televiziune publice sunt membre ale European Broadcasting Union (EBU). În acest an s-a întregistrat un număr record de ţări participante: 43.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles