Etapele vaccinarii antigripale cu vaccin pandemic

Vaccinarea antigripală cu vaccin pandemic va începe la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, data estimativă fiind 26-27 noiembrie. Campania de vaccinare va fi realizată cu vaccin Antigrip, realizat de Institutul Cantacuzino.


Ministerul Sănătăţii a renunţat la achiziţia celor 1 milion de doze de vaccin antigripal pandemic din piaţă, deoarece toate ofertele primite aveau ca termen de distribuţie anul 2010.

Vaccinul pandemic va fi utilizat doar de către specialiştii implicaţi în campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii şi nu va fi disponibil în farmaciile cu circuit deschis.

Medicii recomandă vaccinarea cu vaccin pandemic în cadru organizat.

Primele 1.300.000 de doze vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medico-sanitar şi pentru cea a elevilor de liceu şi a studenţilor din cele două mari focare: Iaşi şi Bucureşti.

O parte din cele 1.300.000 de doze vor fi utilizate pentru imunizarea personalului angajat în cadrul Poliţiei de Frontieră de la graniţa cu Ucraina şi a locuitorilor din satele din zona respectivă.

Câte 50.000 de doze vor fi repartizate centrelor universitare din Craiova, Cluj, Timişoara, Târgu Mureş, Constanţa şi Braşov, pentru începerea vaccinării.

 

 

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles