Erdogan: declaraţie ameninţătoare la adresa europenilor

Recep Tayyip Erdogan.Wikipedia.

Recep Tayyip Erdogan.Wikipedia.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că “Europenii din întreaga lume nu se vor mai putea plimba în siguranţă pe străzi dacă vor continua cu atitudinea lor actuală faţă de Turcia”, potrivit lui The Independent. Tensiunile dintre Turcia şi Germania, dar şi Olanda, au escaladat. Aceasta,  după ce cele două state europene au interzis oficialilor turci să participe la mitinguri “pro” referendumul din luna aprilie, referitor la extinderea puterilor executive ale lui Recep Tayyip Erdogan.

„Dacă Europa continuă astfel, niciun european din nicio parte a lumii nu va mai putea merge în siguranţă pe străzi. Noi, ca turci, cerem Europei să respecte drepturile omului şi democraţia”, le-a spus Erdogan jurnaliştilor în Ankara.

Oficialii Guvernului turc participă în continuare la evenimente destinate turcilor ce trăiesc în Europa, dar nu vor mai organiza mitinguri pentru susţinerea referendumului, potrivit vicepremierului turc, Numan Kurtulmus. Acesta a mai afirmat că “escaladarea tensiunilor a ajutat turcii din Europa să înţeleagă mai bine schimbările propuse în cadrul referendmului”.

The Independent

What Next?

Related Articles