Egipt: ciocniri sângeroase între adversarii şi simpatizanţii lui Mubarak

La Cairo au avut loc ciocniri între simpatizanţi ai fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi adversari ai acestuia, în urma cărora câteva zeci de persoane au fost rănite.

Ciocnirile au avut loc în zona clădirii televiziunii publice din centrul oraşului când sute de partizani ai lui Mubarak s-au adunat cu ocazia celei de-a 83-a aniversări a lui Hosni Mubarak, miercuri 04 mai, şi pentru a protesta împotriva apelurilor în favoarea urmăririi lui în justiţie.

Protestatarii pro-Mubarak au stârnit furia manifestanţilor anti Mubarak prezenţi acolo şi favorabili execuţiei lui pentru rolul pe care l-a jucat în asasinarea unor manifestanţi opuşi regimului său. Cele două tabere care au aruncat cu pietre unle eîn altele.

Armata a intervenit pentru a restabili calmul.

Fostul şef de stat, care a suferit un atac de cord în timpul unui interogatoriu la 12 aprilie, este în stare de arest la spitalul din Sharm el-Sheikh, staţiune balneară din Sinai unde el este este consemnat la domiciliu după ce a fost înlăturat de la putere la 11 februarie. Militarii, la putere acum în Egipt, intenţionează să-l transfere la închisoarea Tora din Cairo, unde sunt deţinuţi cei doi fii ai săi Gamal şi Alaa, şi alţi câţiva responsabili ai fostului regim.

sursa: AGERPRES.

What Next?

Related Articles