Economia americană este departe de a se fi refăcut complet

Ben Bernanke presedinte FED foto wikipedia

Preşedintele băncii centrale a Statelor Unite (Fed), Ben Bernanke, a afirmat într-un discurs în cadrul unei conferinţe organizate de Fed la Atlanta, că economia americană este “departe de a se fi refăcut complet” după criza financiară.

Acesta a precizat că “Aproximativ trei ani şi jumătate au trecut de la zilele cele mai sumbre ale crizei financiare, dar economia noastră este departe de a se fi refăcut complet în urma efectelor acesteia. Costurile umane şi economice ale crizei subliniază importanţa pe care o are să luăm toate măsurile necesare pentru a evita o reeditare a evenimentelor din aceşti ultimi ani”.

În acest discurs cu privire la rolul Fed în supravegherea sistemului financiar, Bernanke nu a făcut niciun comentariu legat de politica monetară.

Autorităţile americane de reglementare financiară au aprobat la 3 aprilie criteriile pentru a stabili care instituţii financiare nebancare urmează să fie supuse supravegherii Fed, ţinând cont de importanţa lor. Bernanke a dat asigurări că Fed este bine pregătită pentru a-şi asuma un asemenea rol.

“În ultimii ani, am intensificat vizibil eforturile noastre de supraveghere. Ne-am dezvoltat un cadru şi o infrastructură pentru a urmări îndeaproape riscul sistemic. Ţelul nostru este să avem capacitatea de a observa evenimentele în toate segmentele sistemului financiar, inclusiv în cele despre care datele sunt rare ori care s-au dezvoltat mai recent şi sunt, deci, mai puţin cunoscute”.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles