EBA şi Funeriu, doi telectuali

EBA si Funeriu - 2 telectuali. foto agentia.org

Iată că “a venit apa şi la moara” Elenei Băsescu. Dacă până acum a fost taxată pentru exprimări gen: “e oameni care vorbesc cu tine, e oameni care nu vor să vorbesc” sau “succesuri”, ministrul Educaţiei, Funeriu, cel  umblat pe la “şcoli înalte”, face greşeli de exprimare.

Dacă privim cu vreo lună şi ceva în urmă, ne amintim că şcolitul ministru spunea într-un speech că neutrul (se referea la genul gramatical “neutru”) cuvântului “coleg” “are două variante, unanim acceptate”!!!. Adică, “un coleg, două colegi”!!! Probabil, fiind “dedat” pe la multe limbi străine, ministrul a ajuns să nu mai stăpânească bine limba nativă. Sau, dacă aplicăm normele inventate de lingvistul Funeriu, limba natală.
Revenind la EBA, pardon, Elena Băsescu, cred că a fost pe deplin îndreptăţită să facă afirmaţii de genul celor făcute după lansarea candidaturii Sulfinei Barbu la preşedinţia Organizaţiei de Femei a PDL.
“Sunt multe persoane publice care fac greşeli gramaticale, dar nu sunt taxate cum a fost cazul meu”, a declarat în seara zilei de 6 octombrie, Elena Băsescu, prezentă la lansarea candidaturii Sulfinei Barbu în fruntea femeilor PDL-iste.

Întrebată despre observaţiile pe care le-a făcut la adresa ministrului Funeriu, pe contul său de Twitter – în contextul în care deţinătorul portofoliului Educaţiei a folosit într-un cadru public termenul “inexactitudini”, EBA a spus:
“Nu am vrut să-l sancţionez. Am vrut să evidenţiez ceva. Că sunt persoane cu funcţii foarte importante care greşesc mult mai des decât am făcut-o eu. Atât am vrut să evidenţiez, şi că e ministru al Educaţiei”.
Trecând peste exprimarea din ultima frază, ea a avut dreptate. În plus, un individ care deţine portofoliul Educaţiei din România însă care nu are  – nici până în ziua de azi – echivalate studiile universitare, un ins care este plin de aroganţă (să nu spunem, nesimţire) merită pus la zid aşa cum a făcut domşoara Băsescu. Mai ales pentru haosul şi debandada din ministerul pe care îl conduce. Bine i-a zis-o EBA!

În loc de concluzie
E trist din cale-afară că astfel de indivizi – gen Funeriu – conduc destinele unui domeniu atât de important cum e Educaţia şi Cercetarea…

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles