EBA si Becali – excentricii romani de la europarlamentare

Presa germană, mai exact revista Der Spiegel îi caracterizează ca fiind nişte “excentrici” pe Elena Băsescu şi pe Gigi Becali, doi candidaţi români la europarlamentare.


Astfel, Elena Băsescu este supranumită “Paris Hilton a României” şi Gigi Becali, “ciobanul din Carpaţii Orientali”.

Articolul intitulat “Buze pline, latex şi sânge albastru” (cu referire directă la buzele Elenei Băsescu) o prezintă pe fiica preşedintelui român printre frumuseţile care candidează la euroalegeri, alături de italianca, în vârsta de 27 de ani, Barbara Matera, prezentă pe listele partidului lui Silvio Berlusconi.

În timp ce italianca ajunsă în finala Miss Italia nu are deloc experienţă în politică, “nu acelaşi lucru se poate spune despre Elena Băsescu”.

“Este la fel de frumoasă ca Barbara, dar are deja la activ o perioadă petrecută la Bruxelles ca stagiară la unul din europarlamentarii din partidul tatălui ei. Căci tata, Traian Băsescu, este preşedintele României“.

În faţa unor critici că “n-ar avea intelectul necesar pentru a-şi reprezenta ţara în Parlamentul European, tatăl ei spune că e mult mai deşteaptă decât se crede”.

Despre Gigi Becali, Der Spiegel scrie că nu este “din os domnesc, precum nepotul ultimului rege italian, Emanuele Filiberto, prinţul Piemontului şi Veneţiei, ci dintr-un cioban din Carpaţii Orientali”.

“Ca şi întâiul, Becali se simte născut pentru a conduce”.
Citandu-l pe Becali, articolul menţionează că acesta se vrea a fi “un domnitor dur şi înţelept”.

“Acum face campanie cu sloganuri de extremă-dreaptă pentru un loc în Parlamentul European”. Iar dacă nu va avea succes, se va intoarce la oi”, noteaza Der Spiegel.

 

 

Sursa: 9AM

What Next?

Related Articles