Dupa tichete de vacanta, vin tichete de sanatate

Guvernul a aprobat pe 1 iulie introducerea tichetelor de sănătate. Acestea reprezintă contribuţia românilor la plata serviciilor medicale, în limita unui plafon maxim anual de 600 lei.


În conferinţa de presă ce a urmat şefinţei de guver, ministrul Sănătăţii a afirmat că “persoanele din categorii defavorizate vor fi scutite de la plata acestei contribuţii”.

Potrivit proiectului, va fi stabilit un pachet general de servicii medicale care va acoperi asistenţa medicală gratuită pentru urgenţe şi intervenţiile chirurgicale.

“Potrivit estimarilor Ministerului Sănătăţii, contribuţia personală prin aceste tichete va fi de aproximativ 350 lei/an pentru un pacient mediu. Calculul estimativ include:
- două intervenţii de spitalizare continuă;
- două de spitalizare de zi;
- 6-8 vizite la medicul de familie;
- 4 vizite la medicul specialis;
- o vizită la domiciliu;
- 10 analize de laborator;
- o investigaţie radiologică;
- o investigaţie de înaltă performanţă”, a declarat Ion Bazac.

De la plata tichetelor vor fi scutite persoanele asistate social, pensionarii cu pensii sub 700 lei pe lună, copiii cu vârsta până în 18 ani, şomerii şi persoanele care beneficiază de gratuităţi.

Bazac a precizat că la stabilirea preţurilor pentru tichetele de sănătate au fost luate în considerare valorile practicate în ţări precum Estonia, Croaţia sau Ungaria.

 

 

Sursa: comunicat de presă de la Guvernul României 

What Next?

Related Articles