Dupa pensionari si someri, vine randul mamicilor sa sufere

Potrivit principiului recent lansat de guvernul Boc, “radem tot”, sau “v-am ciuruit”,  Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale  ia în calcul revenirea la suma fixă de 800 de lei pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Traian Băsescu afirmase anterior, la întâlnirea cu liderii confederaţiilor sindicale că această suma se va ridica la 600 de lei.


A doua variantă ar fi acordarea unui procent mai mic de 85% din venitul realizat de mamă în ultimele 12 luni, înainte de a rămîne în concediul de maternitate. Aceasta fiind în fapt modalitatea actuală de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului.

Consilierul (mai nou, pe probleme economice) al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass a confirmat informaţia obţinută de MEDIAFAX privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, începând de la 1 iunie.
Ea a precizat că în perioada imediat următoare se va decide dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

“Indemnizaţia va scădea, dar nu s-a stabilit încă dacă va fi o sumă fixă sau care va fi procentul nou. Este nevoie de o analiză de impact”, a declarat, Andreea Paul-Vass.

Comentariu: Avînd în vederea situaţia în care se află consilierul personal al premierului,  Andreea Paul Vass, (adică este însărcinată şi urmează să nască în curând) ar fi interesant de aflat ce opţiune îi sugerează lui Boc să facă!

 

What Next?

Related Articles