Dupa ce e pierdut in Paraguay, Romania va fi in grupa a 4-a valorica la preliminariile pentru CM din 2014

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă, duminică, pe stadionul Defensores del Chaco din Asuncion, de selecţionata Paraguayului, scor 2-0, într-un meci amical.

Golurile au fost marcate de Valdez ‘2 şi Santa Cruz ’29.

Paraguay : Villar – Cardozo, Da Silva, Benegas, Samudio – Barreto (Marecos ’77), Riveros, Acuna (Molinas ‘9), Martinez (Benitez ’77) – Santa Cruz (Zeballos ’62), Valdez (Perez ’45). Antrenor: Gerardo Martino.

România : Pantilimon – Râpă, Gardoş, Papp (Bourceanu ’46), Latovlevici – Torje (Antal ’84), Mureşan (Alexa ’61), Giurgiu (Sânmărtean ’46), Tănase (Surdu ’73) – Zicu (Oros ’46), Alexe. Antrenor: Ştefan Iovan.
Acesta este al doilea eşec în turneul din America de Sud, după cel din partida cu Brazilia, scor 0-1.

România a jucat foarte slab în Paraguay, ca şi în Brazilia. Un joc extrem de modest în prima repriză, de nivelul ligii a doua, salvat cât de cât de evoluţia mai curajoasă din partea adoua. Scorul putea fi mult mai mare.

În acest moment, tricolorii se află pe al doilea loc în cea de-a patra urnă valorică pentru tragerea la sorţi în vederea preliminariilor CM 2014, la cinci puncte în spatele Bulgariei şi la nouă de Ungaria, ultima poziţie din urna a treia.

Dezinteresul oficialilor FRF care au incropit o echipa divizionara pentru turneaul sud-american va face ca pentru CM din Brazilia din 2012 Romania sa abordeze grupa de calificare cu a 4-a sansa. O grupa a mortii ar putea arata asa: Spania, Franta, Serbia/Rusia, ROMANIA …..

De altfel seful de la Liga, Dumitru Dragomir, a sintetizat strategia oficialilor romani: “Nu contează că rămânem în urna a patra, dacă eşti şmecher, îi baţi pe toţi şi termini pe primul loc.”

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles