După 20 de ani, un premier israelian vine la Bucureşti

 

Benjamin Netanyahu. jewishvirtuallibrary.org

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a început pe 6 iulie o vizită oficială la Bucureşti. Acesta a avut o primă întrevedere cu omologul său român, EMil Boc. După întrevedere, s-a desfăşurat o scurtă conferinţă de presă în cadrul căreia cei doi premieri au declarat următoarele:

“E o plăcere şi o onoare să vă avem aici. După cum ştiţi, este prima vizită a unui premier israelian în România după 1989, e un bun moment pentru a întări şi extinde colaborarea noastră şi cred că după discuţiile noastre putem pregăti următoarea noastră întâlnire interguvernamentală şi să lucrăm în domeniile economic, al agriculturii, apărării, al sănătăţii, turismului şi în alte aspecte ale relaţiilor noastre bilaterale.

“Statul Israel este partenerul nostru cheie în Orientul Mijlociu şi vrem să încurajăm şi să întărim cooperarea bilaterală”, a spus Emil Boc.

La rândul său, premierul Netanyahu a subliniat că “şi de partea israeliană se doreşte întărirea cooperării cu România şi i-a adresat o invitaţie premierului Boc pentru a veni în vizită în Israel anul acesta, împreună cu mai mulţi miniştri români.

“Sper că vom semna atunci şi câteva acorduri de cooperare”, a mai spus premierul israelian, citat de AGERPRES.

Tot miercuri, prim-ministrul Benjamin Netanyahu va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles