Dominique Strauss-Kahn posibi a fi eliberat marti

Dominique-Strauss-Kahn director FMI Getty Images

Potrivit New York Post, procurorul care se ocupă de cazul Dominique Strauss-Kahn, Cyrus Vance, îi va cere marţi, 23 august, judecătorului să renunţe la urmărirea în justiţie a fostului director al FMI.

Citând surse apropiate procurorului, publicaţia menţionează că Cyrus Vance se pregăteşte să depună o moţiune de recomandare a respingerii şi precizează că, în general, astfel de moţiuni sunt imediat acceptate de judecători.

Dacă lucrurile se vor petrece aşa şi în acest caz, Dominique Strauss-Kahn ar putea fi liber să se întoarcă în Franţa imediat.

Moţiunea va argumenta că acuzaţiile reţinute împotriva fostului director general al FMI, acuzat de o cameristă originară din Guineea că ar fi constrâns-o la felaţie la data de 14 mai, la hotelul Sofitel din New York, nu au putut fi demonstrate “dincolo de orice îndoială rezonabilă”.

Procurorul Vance va relua în moţiunea sa toate detaliile anchetei desfăşurate timp de patru luni şi ar putea apărea noi elemente ce ar pune şi mai mult în cauză credibilitatea lui Nafissastou Diallo, consideră ziarul.

Kenneth Thompson, avocatul tinerei femei, a declarat pentru New York Times că se aşteaptă la încetarea urmării în justiţie.

Procurorul i-a convocat pentru luni pe Nafissatou Diallo şi pe avocatul acesteia, în ajunul unei noi audieri în această extraordinară saga judiciară, subliniază AFP.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles