Doar un funcţionar angajat la 7 posturi vacante, şi în 2011

Guvernul a decis să menţină şi în 2011 metoda angajării doar a unui funcţionar la şapte posturi eliberate, motivând că ieşirea din recesiune este “înceată. Se estimează astfel o reducere a costurilor de personal cu 350 mil. lei, dar şi o scădere a încasărilor din taxele plătite de angajaţi.
Ordonanţa prevede suspendarea până la 31 decembrie 2011 a procedurilor de ocupare prin concurs sau examen a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice.

Actul normativ stabileşte că ocuparea posturilor vacante din toate instituţiile şi autorităţile administraţiei centrale, indiferent de forma de finanţare, poate fi aprobată doar de Guvern, prin memorandum, cu încadrarea într-un procent de maximum 15% din totalul posturilor ce se eliberează, respectiv prin angajarea doar a unui funcţionar pentru şapte posturi vacantate.

Posturile libere din Senat şi Camera Deputaţilor sau din instituţiile administraţiei locale vor fi ocupate pe acelaşi principiu, cu aprobarea ordonatorilor principali de credit.

Vor fi exceptate instituţiile administraţiei locale cu un număr de maximum 10 posturi aprobate, pentru care procentul în limita căruia pot fi ocupate posturile eliberate va fi de 50%, respectiv o angajare la două locuri vacantate.

În nota de fundamentare a ordonanţei, Guvernul susţine că blocarea posturilor este necesară pentru încadrarea în deficitul bugetar de 4,4% convenit cu FMI pe 2011, precum şi pentru faptul că “ieşirea din recesiune se dovedeşte înceată, pentru că spaţiul fiscal pentru impulsionarea economiei este mic”.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles